updates

21-10-2014

Een week vol emoties. De eerste pups van Heidi en Blake hebben het huis verlaten, en zijn op avontuur bij hun nieuwe baasjes. Afgelopen vrijdag is helaas een Pirate Paradise (een reutje van Karma) overleden. Karma was te enthousiast met naar buiten gaan, en heeft helaas de pup niet in de gaten gehad. Rust zacht lieve jongen, we denken aan je...

Inmiddels zitten alle pups samen, en daar hebben we gisteren leuke foto's van gemaakt. We hebben overal plekjes gemaakt en daar het voer onder verstopt. Ze hebben zich uitstekend vermaakt, het resultaat was meer dan 200 foto's. Die staan nu in de albums van Heidi & Blake en Karma & Sweet.

 

13-10-2014

De pups gaan nu heel hard, van Heidi & Blake gaat de eerste deze week al het nest verlaten. Gisteren hebben ze kennis gemaakt met een puppy-behendigheidparcour. Natuurlijk hebben we daar foto's van gemaakt en weer in het album geplaatst.

En ook de pups van Karma & Sweet hebben kennis gemaakt met het parcourtje, al hadden die het nog niet door hebben we toch foto's geplaatst. Ze groeien als kool, en slapen steeds minder. Ze genieten van het buitenzijn.

 (als u bij het album bent, klik dan rechts bovenaan op het pijltje naar rechts, om de rest van het album te zien)

08-10-2014

Vandaag ontvingen we de HD-uitslag van Nala. (Chiaro e Tondo Scary Spice). Ze is HD vrij, botafwijking 0, norbergwaarde 36 en onvoldoende aansluiting. Een prachtige uitslag waar we heel blij mee zijn.

Tevens toegevoegd bij de artikelen: Het fokken van Rashonden, Omgaan met verwantschap en inteelt.

07-10-2014

Eindelijk de foto's van Karma & Sweet in het album geplaatst. Dit keer de portretjes van de pups, en elke pup heeft een eigen mapje.Tevens 2 filmpjes van de pups geplaatst. De eerste keer dat ze brokjes krijgen was geweldig om te zien. Ik dacht ik doe het voorzichtig en niet te veel, nou ze vielen aan alsof ze altijd al brokjes hadden gegeten. Het 2e filmpje is van de pups voor het eerst buiten. Inmiddels gaan ze 2 x per dag naar buiten en krijgen ook 2 x per dag brokjes. Een klein stukje pensstaaf gaat er als toetje prima in. De rest van de maaltijden krijgen ze nog van mama, maar dat gaan we langzaam afbouwen. Met Karma gaat het weer heel goed gelukkig en ze is volledig genezen van haar melkklierontsteking.

04-10-2014

Heidi & Blake aan de beurt. Ze zijn deze week gechipt, en het DNA is afgenomen voor de ouderschapscontrole en de opslag. Ze gaan nu met stappen vooruit. Ze spelen, grommen, blaffen, slapen, eten en zo de hele dag door. Ik heb ze kennis laten maken met de snuffelmat, waar ik een filmpje van heb gemaakt, en ook foto's, en foto's van het spelen met de balletjes zijn weer geplaatst in het album. Morgen zijn Karma & Sweet aan de beurt.

28-09-2014

En de site is weer geupdate. De pups van    Heidi & Blake zijn inmiddels 5 weekjes oud, en spelen al lekker veel buiten. Het beginnen nu echte hondjes te worden. A.s. woensdag komt de chipper langs om ze te chippen en het DNA af te nemen. Voor ons de eerste keer dat er DNA van pups wordt afgenomen, ben benieuwd hoe dat gaat. Natuurlijk is het album van de pups ook weer bijgewerkt.

En de pups van Karma en Sweet zijn al weer 3 weekjes. Het was even een spannende week, Karma heeft zoveel melk dat ze een melkklierontsteking kreeg en even heel erg ziek was. Maar de antibiotica slaat goed aan het het gaat nu steeds beter met haar. De pups beginnen langzaamaan te lopen. Ze zijn maar met zijn zesjes en drinken ontzettend veel. Het zijn dus echt dikkertjes. Het album is weer bijgewerkt en er is een filmpje van ze geplaatst.

20-09-2014

Een filmpje van de pups van Heidi en Blake geplaatst.

18-09-2014

Een dagje later als gepland, maar dat komt omdat we gisteren naar de dierenarts moesten om Nala (de dochter van Karma & Blake) moesten laten röntgenen op HD. We kunnen niet anders zeggen dat we zeer tevreden zijn over foto, nu is het nog afwachten wat de Raad van Beheer er van vindt. De dierenarts was in ieder geval heel erg tevreden over haar heupen.

Natuurlijk hebben we vandaag wel foto's gemaakt. De pups van Heidi & Blake zijn nu 4 weekjes oud, en hebben voor het eerst eten gekregen. Vanwege het mooie weer heb ik ze dat buiten gegeven. Ze vonden het heerlijk, ik had de brokjes geweekt, omdat het de 1e maaltijd was, maar al snel vielen ze ook op de brokjes van mams. (dezelfde brokjes maar dan niet geweekt). Ook buiten was voor ze niet eng, ze begonnen meteen te spelen met de blaadjes en vonden het zand fantastisch. En vandaag was het ook tijd voor hun 2e ontwormingskuur. Klik op de foto om het album met de nieuwe foto's te zien.

Ook de pups van Karma & Sweet groeien als kool. De oogjes zijn open, maar verder slapen ze nog erg veel. Ze zijn echt flink,en hebben een beetje last van de warmte. In de kist zoeken ze elkaar niet op, maar zijn nu al wat zelfstandiger. Dat zagen we ook in het nestje van Blake & Mabel. De foto's hebben we lekker buiten gemaakt, waar ze totaal geen probleem mee hadden. En vandaag hebben ze hun 1e ontwormingskuur gehad. Klik op de foto om het album met de nieuwe foto's van Karma & Sweet te zien.

10-09-2014

De pups van Heidi zijn 3 weken oud, nieuwe foto's geplaatst in haar album. De pups beginnen nu hondjes te worden, ze grommen, blaffen af en toe, beginnen te spelen, heerlijk om te zien. En de pups van Karma zijn 1 week oud, ook daar heb ik nieuwe foto's geplaatst in het album. En deze pups groeien alleen nog maar, naast het drinken en slapen wat ze de hele dag door doen.

De pups van Karma zijn 1 week oud

05-09-2014

En ook de namen van de pups van Karma & Sweet zijn bekend gemaakt. U kunt ze vinden door hier te klikken.

04-09-2014

Gisteren is Karma bevallen van haar pups. We hadden haar dekking niet gepubliceerd, omdat we niet zeker wisten of ze drachtig was. Maar gisteren zijn er 6 prachtige pups geboren, 3 teefjes en 3 reutjes. De papa van de pups is Sweet. Inmiddels is haar pagina aangemaakt en is de informatie over de ouders en het fotoalbum van de pups geplaatst. Binnenkort worden ook de namen bekend gemaakt.

03-09-2014

De pups zijn vandaag 2 weekjes oud, en de oogjes zijn open. Heel langzaam beginnen ze te lopen en elkaar te verkennen. Ze hebben de eerste ontworming gehad en weer gewogen. Ze groeien goed, niet meer zo snel als de eerste week, maar dat is alleen maar beter. Natuurlijk weer foto's gemaakt en in het album geplaatst. U kunt ook op onderstaande foto klikken om bij de foto's te komen.

Nieuws is er ook over Bizzy Boy, hij heeft een baasje gevonden en is dus niet meer beschikbaar.

Meer nieuws volgt zeer spoedig ;-)

27-08-2014

De pups zijn vandaag een week oud. Ze groeien gestaag, de zwaarste was vanmorgen 998 gram. Tijd om de namen van de pups bekend te maken. U kunt ze vinden door op onderstaande foto te klikken.

26-08-2014

Nieuwe foto's van de pups geplaatst. Ze zijn inmiddels 6 dagen oud en groeien als kool. Gemiddeld komen ze 60 gram per dag aan. Heidi gaat ook heel goed, ze verzorgt de pups goed, eet goed, is niet gestressed en heel relaxed. Klik op de foto om naar het album te gaan.

21-08-2014

De pups van Heidi & Blake zijn gisteren geboren. Het zijn 13 pups geworden, 5 teefjes hebben 8 broertjes, in de kleuren fromentino en blauw(gestroomd). De informatie over de ouders is geplaatst. Het album van de pups is aangemaakt, en de eerste foto's zijn geplaatst. U kunt ook op de foto klikken om op de pagina van de pups te komen.

Bent u geïnteresseerd in oudere updates van de site, dan kunt u hier klikken.