Wist u dat

Er zijn heel veel mensen die hun afschuw uitspreken over broodfokkers maar weet u wel wat u zelf doet. 

Wist u namelijk: 
-Dat het vanaf April 2013 verplicht is om alle pup's die geboren worden, dat deze gechipt moeten zijn. Of door Raad van Beheer of door een dierenarts. ( Dit is door de overheid verplicht ) .
-Dat de pup's vanaf Chippen verplicht zijn om ingeschreven te zijn bij een databank . De fokker hoort de pup in eerste instantie te registreren en is verplicht het bewijs hiervan aan u te laten zien. Hij schrijft de pup uit bij deze databank als u de pup op komt halen. U bent dan als nieuwe eigenaar verplicht hem weer bij een databank in te schrijven met zijn/haar gegevens. ( door overheid verplicht ) 
- Dat vanaf Juni dit jaar het verplicht word om DNA bepaling te laten plaats vinden bij elk geboren pup zo ook de ouders? ( bij stamboom honden). 
- Dit alles brengt extra kosten mee voor een fokker en daardoor zijn pup's die u bij een fokker koopt ook duurder.

Gaat u als nieuwe eigenaar dan toch voor een pup die niet aan deze eisen voldoet, vraag u zelf dan even af, of de fokker wel zo goed bezig is als hij aan deze eisen al niet voldoet. 
Kiest u dan vervolgens wel voor de goedkopere pup, dan vraag ik mij toch heel erg af, wie houd dan de broodfokkers in stand??? 

Misschien kom ik met dit schrijven hard over, en misschien wist u van deze verplichtingen niets af. Mijn Tip voordat u een hond aanschaft, verdiep u er eerst even goed in. Een keer bij een echte fokker langsgaan en vragen om informatie zou niet mis zijn. Want ook al koopt u geen hond bij deze fokker. De meeste fokkers staan graag klaar met informatie voor mensen die goed doordacht te werk willen gaan. ( zonder extra kosten ) 

Waar gaat u voor!!!

Met dank aan Nancy Mulder.