pupinfo

Onze werkwijze

Mocht u geïnteresseerd zijn in 1 van onze puppen neem dan gerust contact met ons op. Wij werken niet met een wachtlijst. Onze ervaring is dat men zich soms op meerdere wachtlijsten laat plaatsen, en op het laatste moment toch af zeggen. Zodoende hoeven wij mensen ook niet teleur te stellen, als een wachtlijst erg groot is. Wij proberen altijd te helpen met de juiste pup bij de juiste baas te plaatsen.

Als u geïnteresseerd bent, vinden het fijn als u een keertje langs komt om kennis te maken. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de toekomstige baasjes en ons, maar ook met onze honden. U kunt dan altijd beslissen of u een pup bij ons wilt hebben, of liever bij een andere fokker of uit een andere combinatie. Wij helpen u graag bij het zoeken naar een pup, die bij u past.

De pups mogen de eerste 3 weken geen bezoek ontvangen. Wel zullen we proberen zoveel mogelijk foto's te plaatsen. Waarom we dit doen? Omdat we vinden dat de moeder, in alle rust, zonder stressvolle situaties, de pups moet kunnen verzorgen. Ook willen we op deze manier voorkomen dat eventuele besmetting van vreemde virussen, de kans krijgen de pups te besmetten. Rust en stressloze situaties zijn de eerste weken heel belangrijk voor de pups.

Als de pups 3 weken oud zijn gaan ze kennis maken met de omgeving, en bent u ook van harte welkom om kennis met de pups te komen maken. De pups zijn dan nog steeds onder de zorg van de moeder. Tussen de 4 en 5 weken (afhankelijk van de grootte van de nest, en de hoeveelheid melk die de moeder geeft) gaan de pups langzaam over op brokjes en vlees. Wij gebruiken daar vlees van Lotgering voor en de brokjes zijn de starter brokjes van Royal Canin. Als ze daaraan gewend zijn, gaan ze over op de Giant puppybrokken van Royal Canin. Als de pups het huis verlaten, krijgt u daar ook een zak van mee, om zo de eerste dagen door te komen.

De pups worden bij ons volgens schema ontwormd en krijgen rond de 7 weken hun eerste vaccinatie. Met 8 weken, maar mag ook later, mogen ze naar hun nieuwe baasjes toe.

Na die eerste 3 weken gaan we de pups aan allerlei situaties wennen, zodat ze goed voorbereid de nieuwe wereld tegemoet kunnen zien. We laten ze ook wennen aan verschillende ondervloeren, en laten ze kleine behendigheidsoefeningen doen, om hun evenwichtsorgaan goed te trainen.

U krijgt van ons veel informatie mee, maar de belangrijkste informatie is natuurlijk dat u met vragen altijd contact met ons op kunt nemen. Zo kunnen wij u begeleiden met alle vragen die u tegenkomt. Wij helpen u daar graag mee.

Als laatste willen wij er nog op attenderen, dat, sinds 1 januari 2014, het verboden is de hubertus klauwtjes (het 5e teentje aan de achtervoetjes) te verwijderen. Bij de Cane Corso komen deze klauwtjes nog wel eens voor. De honden hebben hier geen last van. Het verwijderen is in Nederland verboden, net als couperen van staart en oren, en mag alleen gedaan worden indien er medische redenen voor zijn.

Alle puppen krijgen een stamboom + DNA-profiel.

Mocht u meer vragen hebben na dit lange verhaal, neem dan gerust contact op.

Wilt u weten waar u op moet letten bij de aanschaf van een pup, stamboomhond of kruising, look-a-like, een aantal tips vind u hier.

Onze contact gegevens zijn:

Eric en José de Vries
Scheldestraat 16, 4693PH Poortvliet
email: info@canecorsoitaliano.nl
telefoon: 0166617470
mobiel: 0624761517