Perry

Zo maar even via deze weg het verhaal van Perry. Ik had hier nog niet geplaatst, omdat ik eerst wilde afwachten hoe het bezoek bij de dierenarts zou verlopen.


Perry is een pup uit het nestje van Babs & Barone. Hij is toen hij 8 weekjes oud was naar zijn nieuwe baasjes gegaan, die ook een andere hond hebben. De eerste weken verliep alles prima, en Perry is heel goed opgevoed. Loopt super aan de lijn, is vrij en vrolijk, kan zitten en luistert goed. 
Helaas is er 14 dagen geleden iets gebeurd, waardoor Perry niet bij zijn baasjes kon blijven. De andere hond heeft Perry aangevallen en hem flink gebeten. Hij heeft breuken in zijn jukbeenderen, en zijn oogkas is ingedrukt, zoals te zien op de röntgenfoto.

Hij is is nu een dag of 10 geleden bij ons terug gekomen.

Gelukkig herkende Perry alles direct weer bij ons, rende naar de plek waar de puppyren heeft gestaan, en wist ook nog waar ie naar buiten kon.

Zijn zusje, Enta (samen met Perry op het blauwe vetbed) was blij om hem te zien, en Perry was blij om haar te zien.
Heel voorzichtig hebben we ze laten spelen, ik wilde niet dat ze hem pijn zou doen. Yvi is heel lief met hem, Sweet wil zijn oogje schoonhouden, maar dat mag niet. Fleur is ook lief naar hem. Nala en Iggy willen ook lief zijn, maar ze zijn nu nog even te druk voor hem.

Verder met mijn verhaal, ik ben de dag nadat Perry bij ons kwam met hem naar de dierenarts gegaan, om hem te laten onderzoeken. De dierenarts kon niet veel doen, alles was heel erg opgezwollen, en ik moest vorige week donderdag terug komen. Ondertussen zat Perry aan de pijnstillers, antibiotica en zijn oogje moest gezalfd worden.
En hij was wat te mager en moest aankomen. De verwachting was dat Perry een CT-scan zou moeten krijgen, en dat aan de hand daarvan hij geopereerd zou moeten worden. Zijn oogje zou hij waarschijnlijk kwijt zijn. Ook was er een kans dat er een botsplinter ergens tegen aan zou drukken, bijvoorbeeld zijn oogbol en dat hij veel pijn zou krijgen. Verder was er ook een kans dat hij het niet zou overleven. Omdat het een flink trauma was, wat zowel lichamelijk als geestelijk zwaar voor hem is geweest.


Afgelopen donderdag ben ik terug gegaan. Perry is vanaf de dag dat het ongeval gebeurde, 2,65 kilo aangekomen. En dat in 11 dagen, nog een beetje en dan is hij weer op goed gewicht. Hij eet goed, en daar ben ik blij om.
Zijn jukbeenderen zijn al aan elkaar aan het groeien, en het goede nieuws was dat zijn oogje er ook nog zit. De oogkas zit diep naar binnen gedrukt, en daardoor zien we zijn oogje niet, maar het zit er nog wel. De komende 3 weken gaan we zijn oogje 3 x per dag spoelen, en 1 x per dag zalven. Hij heeft nog een extra kuurtje antibiotica gehad, en de pijnstillers hoeft hij niet meer. Aan een geestelijk trauma is weinig te merken, hij is speels, niet bang voor andere honden. Het enige wat ik merk, dat als één van de honden een snauw geeft, omdat hij wat te opdringerig is, hij wel heel snel naar zijn bench of mand toe loopt. Als Yvi en Etna aan het spelen zijn bemoeid hij zich daar ook niet mee. Maar spelen met Etna alleen, gaat er flink wild aan toe.


Over 3 weken moet ik weer terug naar de dierenarts, en dan gaan we kijken hoe het met het oogje staat en of er eventueel een CT-scan van zijn oogkas gemaakt moet worden, of dat er anders geopereerd moet worden, om de oogkas te corrigeren. Wat er precies gaat gebeuren weten we nog niet, dat ligt helemaal aan de ontwikkeling van Perry.
Maar als je kijkt op de 2 foto's waar hij op het blauwe vetbed ligt, dan is hij al een heel stuk opgeknapt.Hij heeft zelfs met Sweet gespeeld, zoals op de laatste foto's te zien is. 


Het spoelen zal nog wel even een klus zijn de komende weken, want dat vind hij echt niet leuk, maar we moeten even doorzetten. 
Ik schrijf dit omdat ik Perry graag met jullie wil delen. Ik wil niet de baasjes afvallen, die hebben een keuze gemaakt, en die moeten we respecteren.
Perry is een hond uit duizenden, en we gaan er helemaal voor.

Update:

Inmiddels zijn we terug bij de dierenarts geweest. Het ziet er naar uit dat Perry helaas zijn oog moet gaan missen. Het ligt te diep in de oogkas, en zal verwijderd moeten worden. Onze dierenarts legt contact met een gerenomeerde oogarts in België en zal met haar overleggen wat er moet gaan gebeuren. Nu de zwelling helemaal weg is, is ook duidelijk te zien dat Perry een soort deuk in zijn hoofdje heeft. Ook daar gaan we naar kijken of daar wat aangedaan moet worden.
Er zal waarschijnlijk een CT-scan gemaakt gaan worden, en het oog zal verwijderd worden. Of we voor verdere eventuele operaties moeten wacht tot hij uitgegroeid is, dat weten we nog niet. Het mannetje doet het in ieder geval heel goed in onze roedel, en heeft zelf het minste last.

Op Facebook zit een Cane Corso groep, de Cane Corso Schatten die ontzettend begaan zijn met Perry, en daar is een steunfonds ontstaan, om te helpen met de kosten die er aan zitten te komen voor Perry's operaties. Veel mensen doneren, en daarnaast zijn ze een grote steun voor ons. Er worden diverse acties op poten gezet, om Perry in het zonnetje te zetten. Zoals deze taart, die op een van de wandeling lekker verobberd werd, en door leden van de groep gemaakt is.

We zijn al die goede vrienden ontzettend dankbaar.

 

 

Hier onder nog wat foto's van Perry die afgelopen week gemaakt zijn. We houden jullie allemaal natuurlijk op de hoogte van de volgende stappen van Perry's genezing. Maar voorlopig is het een lieve jonge hond, die dezelfde streken heeft als alle andere jonge honden.

 

Update: Inmiddels zijn we naar Gent geweest voor de CT-scan. We hebben de scan kunnen doen dankzij de opbrengst van het steunfonds van Perry. We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor alle hulp.

Wat wordt je daar vriendelijk geholpen. Nadat de scan gemaakt was, is door een orthopeed het een en ander gelegd wat er te zien was op de scan. De orthopeed ging meer over poten en niet over koppen, dus de scan wordt ook nog een andere specialist voorgelegd.
We moeten Perry goed blijven observeren was het advies, haar eerste indruk was dat het hersengedeelte er goed uit zag, maar dat er heel veel extra botwoekeringen bij gekomen, aan de buitenkant van de schedel.
De oogarts moet er nog naar kijken ivm het oog.
We wachten nu nog op het definitieve rapport advies wat we verder moeten gaan doen. Met Perry gaat het goed, hij is een echte pup, en nergens bang voor. Alleen kan hij door 1 oogje niets zien en is zijn botweefsel wat uitgegroeid.

Perry wordt ontzettend verwend, en heeft ook een prachtige kluifmand gehad


Hier onder de foto's van de scan.

Update: Uitslag van de scan is binnen. Komende week gaan we contact opzoeken met de oogarts. Want aan zijn schedeltje hoeft niets te gebeuren, alleen blijft zijn oogje ontsteken, en dat zal waarschijnlijk verwijderd moeten worden. Zodra we meer weten, plaatsen we weer een update en natuurlijk weer nieuwe foto's van Perry.

Update: Allang geen update over Perry gegeven, laat staan nieuwe foto's geplaatst. Het gaat super met Perry, we zijn met hem bij de oogarts geweest, en toen bleek dat hij nog kan zien met zijn oogje. Deze maand gaan we terug naar de oogarts, ze wil hem dan weer zien, om te kijken wanneer hij geopereerd zal worden. Ze wil zijn oogleden corrigeren, zodat zijn oog wat meer naar voren komt, want nu ziet hij door een dun spleetje.

Van kleine jongen naar knappe vent van bijna 10 maanden.

Nieuws over Perry

Het gaat heel goed met Perry, hij is ontzettend gegroeid en inmiddels ook officieel op HD geröntgend. Hij is HD vrij, met een botafwijking van 0, de norberg waarde is 40 en hij heeft onvoldoende aansluiting. Dat is een hele goede uitslag, waar we ontzettend blij mee zijn. Zijn ellebogen zijn ook gecontroleerd door de dierenarts, en zijn ook goed bevonden. Zijn zusje Etna is gelijktijdig geröntgend en heeft bijna de zelfde uitslag als Perry, alleen had zij een norbergwaarde van 38. (40 is de hoogste waarde die een hond kan krijgen!)
Er staat een afspraak gepland met de oogarts, om zijn oog te opereren, hij ziet er goed mee, maar ze wil de oogleden corrigeren, zodat hij nog beter zal zien.

Inmiddels is Perry ook oom geworden, zijn zusje Etna is bevallen van 10 lieve pupjes.