Nestjes

Aletta x Murdock, geboren 25 juli 2016

Er zijn 11 pupjes geboren, 8 teefjes en 3 reutjes.

Op zondag 24 juli werd Aletta onrustig, ze wilde niet meer eten, drinken doet ze nog wel, maar begon ook meer te graven. Een teken dat de bevalling er aan zou komen. Zo ging het de hele nacht door. Maandagmorgen rond 8 uur heb ik de slijmprop gezien, en dat betekende dat de pups er nu toch snel aan zouden komen. Ook begon ze weeën te krijgen, steeds vaker achter elkaar, maar ook met rustpauzes.

Toen er smorgens om 10 uur nog geen pup was geboren, zijn we voor de zekerheid even naar de dierenarts gegaan. Er lag een pup voor het geboortekanaal en naar een prikje oxitocyne, werd het eerste reutje geboren, een flinke knaap van 666 gram. Onderweg naar huis werd de 2e pup geboren in de auto. Een nog flinkere reu, van 710 gram.

Daarna ging het snel, ongeveer rond elk half uur werd er een pup geboren. Tot half 4 's middags, toen begon Aletta moe te worden en ging het wat trager. Uiteindelijk is de laatste om 19.00 uur geboren, alle pups met prachtige gewichten.

Inmiddels zijn de pups alweer bijna een week oud, en heb ik eindelijk  tijd om de website bij te werken. Moeder en kids doen het goed, Aletta is een heerlijke moeder.

De namen van de pups zijn inmiddels ook bekend. We hebben dit keer Pokémon als thema genomen. Dit omdat Nintendo dit jaar 20 jaar bestaat en onze Maia (stammoeder van de pups) dit jaar 20 zou zijn geworden. Daarnaast hebben we de 6e generatie Pokémon genomen, omdat deze pups ook onze 6e generatie is.

U kunt de foto's volgen via onze fb-pagina.

Ook kunt u de foto's online in het album bekijken, via deze linken:

Pas geboren

De eerste week

Twee weekjes oud

Drie weekjes oud

Vier weekjes oud

7 weekjes oud

8,5 week oud

 

De pups zijn 8,5 wee oud, nieuwe foto's gemaakt die weer bijgevoegd zijn in het album op fb, en via deze link. Ze zijn flink gegroeid, en zijn lekkere speelse pupjes. Ze zijn inmiddels gechipt, en gevaccineerd door de dierenarts, ze hebben inmiddels hun paspoort, zijn ingeschreven in de database en ook de stamboom en het DNA-profiel (ouderschapsbewijs) is binnen.De namen van de pups (ovv de goedkeuring van de Raad van Beheer):
De reutjes:
Chiaro e Tondo Quilladin
Chiaro e Tondo Skiddo
Chiaro e Tondo Malamar

De teefjes:
Chiaro e Tondo Chespin
Chiaro e Tondo Fennekin
Chiaro e Tondo Braixen
Chiaro e Tondo Vivillon
Chiaro e Tondo Flabébé
Chiaro e Tondo Furfrou
Chiaro e Tondo Amaura
Chiaro e Tondo Sylveon

Vader:     Marcel Della Porta Dipinta, roepnaam Murdock, is een reu van 2,5 jaar oud.

 

 

 

Hij is officieel geröntgend op HD, en is HD vrij. Hij is geïmporteerd uit Italië door Dave Verjans,  en komt van de bekende kennel Della Porta Dipinta.

Wij hebben hem gekozen omdat zijn stamboom mooi aanvult bij de stamboom van onze Aletta. Daarnaast is het een prachtige reu, met een fantastisch karakter. Voor zijn stamboom kunt u hier klikken.

Moeder: Chiaro e Tondo This One is for Mama, roepnaam Aletta. Aletta is op 14 januari 2014 geboren. Ze is de zus van Atilla.

Aletta is ook door ons zelf gefokt, en stamt rechtstreeks af van onze eerste Cane Corso waar wij mee fokten. Het is een altijd vrolijke dame, aanhankelijk, blij om vreemden te ontmoeten en sociaal met andere honden.

Foto's van de dekking