nestjes

Etna x sweet, geboren 13 augustus 2016

Informatie over de ouders

Op 12 augustus begon Etna wat onrustiger te worden, en we hadden het idee dat de pups snel geboren zouden worden. Een onrustige nacht gehad met heel weinig slaap om haar maar goed in de gaten te houden. Ze had die dag smorgens nog wel gegeten, maar savonds weigerde ze haar voeding.

Op 13 augustus, smorgens vroeg, braken de vliezen, en om 8 uur begon ze met persen. Om 9.20 uur werd de eerste pup geboren, en toen ging het in een heel snel tempo. Om 14.10 uur was de 10e pup er. Er zijn 6 reutjes geboren (4 zandkleurige en 2 zwarte) en 4 teefjes (1 zandkleurige en 3 zwarte).
Etna blijkt een super mama en de pups zijn op 5 dagen leeftijd gemiddeld zo'n 400 gram aan gekomen vanaf de geboorte. De zwaarste pup was bij de geboorte een reutje van 670 gram, en de lichtste pup was een teefje van 394 gram.

De namen van de pups zijn:

de reutjes:

Chiaro e Tondo Café au Lait
Chiaro e Tondo Clover Honey
Chiaro e Tondo Cavia 'N' Cashews
Chiaro e Tondo Butter Brikle
Chiaro e Tondo Red Hot Chilly Pepper
Chiaro e Tondo Jambalaya

de teefjes:

Chiaro e Tondo Blueberry Muffin
Chiaro e Tondo Molly McButter
Chiaro e Tondo Peaches 'N' Cream
Chiaro e Tondo Cinnamon Sugar

Foto's van de pups kunt u volgen in de albums op facebook of  de gallerij van Etna x Sweet

De geboorte en de derde dag

10 daagjes oud

4 weekjes oud

6 weekjes oud

De pups zijn inmiddels 6 weekjes oud, en weer nieuwe foto's in het facebookalbum geplaatst. Het gaat goed met de pupjes, ze groeien als kool en de kleuren veranderen. Het zwarte dek verdwijnt steeds meer en meer.

 

 

Informatie over de ouders

Vader Sweet Corso for Bajerova, wij noemen hem Sweet. Sweet wordt deze maand 8 jaar, maar is nog een hele potente jongen. Hij heeft ons een beetje verrast en heeft Etna per ongeluk gedekt. Gelukkig is het geen verkeerde combinatie en is de inteeltcoëffient heel laag (2,4%). Sweet is een hele lieve reu voor eigen gezin, tegenover vreemden kan hij soms wat afstandelijk zijn. Maar als hij je eenmaal kent, dan wordt hij de dikste vrienden. Hij kan ook zeer waaks zijn en tegen ongewenst bezoek dat hij niet vertrouwd, zal hij ons zeker beschermen, dat hij heeft hij al een bewezen. Hij is momenteel de oudste die wij in huis hebben.

Sweet zijn heupen zijn HD A (vrij)

 

Mama Chiaro e Tondo Carol, wij noemen haar Etna wordt in november 2 jaar oud. Eigenlijk hadden we liever nog een half jaartje gewacht om haar te laten dekken, maar Sweet besloot anders. Etna is de enthousiastheid zelve. Ze is een zusje van Perry. Toen Etna en haar broers en zussen geboren werden, overleed hun moeder een dag naar de geboorte. Een verslag van dit nestje kunt u hier vinden. Etna is dus met de hand groot gebracht en heel erg op mensen gericht. Daardoor is ze altijd enthousiast als er mensen zijn. Het is daardoor ook moeilijk om haar op de foto te krijgen, alleen als ze echt moe is lukt dat wel.

Etna haar gezondheid is super goed, haar heupen zijn HD A (officieel) en haar ellebogen HD vrij (door de dierenarts beoordeeld).

Beide ouders hebben een DNA-profiel

Wilt u meer informatie over dit nest, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ook onze pagina 'Pupinfo' lezen, waar u o.a. kunt lezen of wij met een wachtlijst werken, en wanneer de pups bezoek mogen krijgen.

U kunt ook onze facebook pagina volgen